Meteen naar de inhoud

Bedenktijd

U krijgt op uw aankopen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. De bedenktijd (of: herroepingstermijn) verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u (of iemand die u heeft aangewezen als ontvanger) het product fysiek in bezit krijgt. Dit is het moment dat de ontvanger het pakket in handen krijgt en niet de vervoerder. Om gebruik te maken van jouw herroepingsrecht, moet u ons schriftelijk (dus per post of e-mail) op de hoogte stellen dat u uw aankoop wilt retourneren/herroepen. U kunt uw retour hier aanmelden. Wilt u uw bestelling retourneren? Dan hoeft u er alleen voor te zorgen dat wij uw verzoek binnen de vastgestelde bedenktijd ontvangen. Dan heeft u aan uw verplichtingen voldaan en gaan wij aan de slag met uw verzoek!

Gevolgen van de herroeping

Als uw de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment hebt gedaan terug. Dat zijn de kosten inclusief afleverkosten, tenzij u voor een bezorgmethode hebt gekozen die duurder is dan onze standaard bezorgmethode (bijvoorbeeld Rembours). We betalen het bedrag zo snel mogelijk aan u terug, maximaal binnen 14 dagen nadat we van u hebben gehoord dat u uw bestelling wilt herroepen/annuleren/retourneren.

Let op: als u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt, dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.

Terugbetaling

U krijgt het bedrag met hetzelfde betaalmiddel terug als waarmee uw hebt betaald, tenzij u uitdrukkelijk heeft ingestemd met een andere vorm van terugbetaling. Wij rekenen in ieder geval geen kosten voor zulke terugbetalingen.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de producten hebben teruggekregen, of wanneer u hebt aangetoond dat u de producten heeft teruggezonden. Dit is afhankelijk van welke situatie zich eerder voordoet.

Terugsturen

Wanneer wij uw melding van herroeping hebben ontvangen, dient u binnen maximaal 14 dagen de producten aan ons terug te sturen of te overhandigen. U bent dus op tijd als u de producten terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De retourkosten van het terugsturen van de producten komen voor uw rekening. Indien u de fiets zelf naar een winkel naar keuze brengt is dit uiteraard gratis, voor het ophalen van uw retourfiets rekenen wij €49,95, voor het ophalen van uw retouraccu rekenen wij €9,99.

Retouradres accessoires:

Koningsplein 13
6811 BV Arnhem
Nederland

Retouradres fietsen:

Vind hier een winkel bij u in de buurt.

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht

Voorwaarden retourneren/ruilen

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, wanneer u het product meer (intensief) gebruikt hebt dan nodig is om het goed te kunnen testen. Wij begrijpen dat u uw aankoop eerst goed wilt bekijken en ook even kort wilt uittesten. Het is belangrijk om te weten wat wij verstaan onder kort uittesten, om misverstanden te voorkomen.

Retourneren/ruilen fietsen

Om een fiets te beoordelen is het niet nodig om meer dan 5 kilometer te fietsen. Wanneer u dit wel doet, kunnen wij een eventuele afschrijving bij u in rekening brengen. Ook als u het product incompleet of beschadigd retourneert, kan er een afschrijving in rekening worden gebracht. Onder compleet verstaan wij inclusief alle onderdelen die bij de fiets horen, zoals de acculader en de tweede fietssleutel.

Retourneren fietsaccu

Heeft u een losse accu gekocht en wil u deze retourneren? Dat is mogelijk: graag binnen de bedenktijd van 14 dagen aan ons laten weten dat u de accu wilt retourneren. Vervolgens heeft u nog 14 dagen om de accu terug te sturen. Voor volledige terugbetaling gelden de volgende waarden:

  • U heeft de originele buitendoos/kartonnen doos bewaard
  • U heeft de binnenverpakking (het foam) bewaard
  • De acculader is aanwezig
  • Beide sleutels zijn aanwezig
  • De accu is ongebruikt en onbeschadigd

Om een accu te beoordelen is het niet nodig om meer dan 5 kilometer met de accu te fietsen. De accu kan bij u thuis worden opgehaald door onze leverancier Packs of u kunt de accu naar een Speedpedelecs.com winkel brengen. Voor beiden gevallen brengen wij retourkosten in rekening van €9,99.

Wat is een afschrijving?

Wat is een afschrijving en wie bepaalt de afschrijving? Lees het hier.

* Goed om te weten: voor speed pedelecs en Tweedekansjes geldt ook de wettelijke bedenktijd van 14 dagen.