Meteen naar de inhoud

Afschrijving

Heeft u op uw fiets rondgereden of is hij per ongeluk beschadigd geraakt terwijl u hem in huis had? Dan kunnen wij hem niet meer voor de nieuwprijs verkopen als u hem naar ons terugstuurt.

Heeft u meer dan 5 kilometer op uw fiets gereden? Dan hanteren wij als richtlijn een afschrijving van 25%. Dit is de waardevermindering van de fiets doordat u hem gebruikt heeft en/of de schade die hij heeft. Aan de hand van de hoeveelheid schade/kilometers bepalen wij of er nog een extra afschrijving berekend wordt.

De hoogte van deze afschrijving wordt door een deskundige monteur bepaald. De hoogte is afhankelijk van het aantal kilometers dat op de fiets gereden is en/of de hoeveelheid schade. Wanneer de fiets terug is in ons magazijn, bekijkt de betreffende expert de fiets van top tot teen om een goede inschatting te kunnen maken van de afschrijving. Wanneer er onderdelen ontbreken, bijvoorbeeld sleutels, dan wordt dit meegenomen in de afschrijving.

Afschrijving fietsaccu

Heeft u een losse accu besteld? Dan wilt u die natuurlijk ook even testen. Maar wilt u hem daarna retourneren? Let dan op! Heeft u meer dan 5 kilometer met uw accu gereden? Dan hanteren wij als richtlijn een afschrijving van 25%. Dit is de waardevermindering van de accu doordat u hem gebruikt heeft en/of de schade die hij heeft. Aan de hand van de hoeveelheid schade/kilometers bepalen wij of er nog een extra afschrijving berekend wordt.

Is uw accu niet meer compleet? Dan hanteren wij als richtlijn een afschrijving tussen de 25% (acculader) en 50% (sleutels).