Meteen naar de inhoud

Hoe voorkom je diefstal van je Urban Arrow bakfiets?

Urban-Arrow bakfietsen zijn razend populair geworden in de afgelopen 3 jaar.

De elektrische bakfiets van Urban Arrow is een superhandig vervoersmiddel: je vervoert er tegelijkertijd je kinderen en de boodschappen mee. Eerder won het ontwerp van deze bijzondere fiets de Eurobike Award en elke jaar past men de fiets aan.  Ook is het een gewilde fiets voor dieven, dus daarom tijd om de vraag te beantwoorden: hoe voorkom je diefstal van je geliefde Urban Arrow bakfiets?

Afgelopen voorjaar kwam een man bij een fietsenzaak om een proefrit te maken op een Urban Arrow cargo bike. Hij was netjes gekleed, vriendelijk en gaf de verkoper  geen reden tot argwaan. Vervolgens vertrok de man  voor zijn proefrit met de bakfiets en kwam nooit meer terug.

Het bovenstaande verhaal is, jammer genoeg, niet het enige voorval van fietsdiefstal voor het bakfietsmerk Urban Arrow. Regelmatig stelen dieven de bakfiets bij huizen, supermarkten en zelfs bij de kindercrèche. Om te voorkomen dat fietsendieven er met je bakfiets vandoor gaan, hier een paar tips:

Gebruik een goed slot en…

Het meest essentiële (en ja, het is de meest voor de hand liggende tip) is een goed slot. Sommige sloten zien er sterk uit, maar zijn voor ervaren fietsendieven in een handomdraai open te breken. Gebruik altijd een ART gecertificeerd slot gebruikt. Deze sloten zijn niet goedkoop maar als het ervoor zorgt dat jouw bakfiets niet gestolen wordt, is dat het zeker waard. Gebruik bovendien altijd twee sloten om het dieven nog moeilijker te maken.

Zet je fiets vast

Het op slot zetten van je fiets is niet altijd voldoende. Het is verstandig om de Urban Arrow ergens aan vast te maken. Bijvoorbeeld een lantaarnpaal, hek of boom. Als je je fiets thuis parkeert is het wellicht mogelijk om een haak aan je huis of in de grond te monteren, waar je vervolgens een ringslot doorheen kunt halen. Op deze manier maak je het fietsendieven een stuk moeilijker. Ook is het aan te raden je fiets zo strak mogelijk vast te zetten zodat er weinig bewegingsruimte in het slot overblijft en dieven er niet met gereedschap tussen komen.

Bescherm je fietsaccu met een accuslot

Oké, dus je fiets staat op slot en is vastgemaakt aan een groot, zwaar object….maar hoe zit het met de accu? Een accuslot (zie afbeelding van Lockride hierboven) is specifiek bedoeld om je accu te beschermen tegen diefstal. Kijk eens op sites als Lockride.nl om een idee te krijgen wat voor type accuslot je kan kopen.

Zet de Urban Arrow binnen neer

Zet als het mogelijk is de bakfiets in een afgesloten ruimte. Als dit niet kan, zet de fiets dan zoveel mogelijk uit het zicht en altijd goed op slot. Ook als je maar even weg bent.

Een fietsalarm: 120 decibel bescherming

Een fietsalarm is een klein apparaatje dat heel eenvoudig werkt. Zodra iemand jouw fiets probeert te stelen gaat er een alarm af van maar liefst 120 decibel. Vaak zit er een afstandbieding bij waardoor je het alarm zelf kan uitschakelen. Fietsalarmen zijn bijvoorbeeld te verkrijgen bij Loxure.nl.\

Personaliseer je elektrische bakfiets

Fietsendieven vallen niet graag op. Een bakfiets met een felle kleur, fleurige stickers of andere versierselen laten dieven sneller staan. Wees creatief en voorkom diefstal van je Urban Arrow bakfiets met een vrolijke opknapbeurt!

Overweeg een GPS-Tracker systeem

Je kan ook je Urban Arrow uitrusten met een GPS-Tracker die registreert waar je fiets is. In het vervelende geval dat je je fiets niet aantreft op de plek waar je hem hebt achter gelaten weet je op deze manier waar hij wel is. Kijk voor meer informatie over een GPS-Tracker systeem eens op https://www.speedpedelecs.com/gps-trackers/.

Bike-Trax van Pow-unity

Verzeker je Urban Arrow tegen diefstal

Welke fietsverzekering van Allianz Global Assistance je ook kiest, je Urban Arrow is altijd verzekerd tegen diefstal. Wordt de fiets gestolen, dan ontvang je de aankoopwaarde van je fiets terug op je rekening.