Meteen naar de inhoud

Fiets subsidie 2022

Fiets Subsidie 2022

Als ondernemer heeft u in 2022 de mogelijkheid om via de MIA, KIA en VAMILl regeling behoorlijk te besparen op een elektrische bakfiets.
Het is een behoorlijk uitzoekwerk, maar dat levert wel een hoop op! Onze berekening (zie onderaan) komt op 62,69% belastingvoordeel van de aanschafprijs uit. Zeker dus de moeite!!

Fiets Subsidies 2022

MIA

MIA

Deze milieuregeling komt van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Koopt u de elektrische bakfiets zakelijk, dan komt u in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA)

VAMil

VAMIL

Ook een milieuregeling van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De VAMIL die je ontvangt hangt af van het belastingtarief dat u betaald.

KIA

KIA

Wanneer u als bedrijf een investering doet voor uw bedrijfsmiddel met een bedrag tussen de € 2.401,- en € 59.939,- dan komt u in aanmerking voor een kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van 28%. Dit bedrag mag u van de fiscale winst aftrekken. Hierdoor brengt u de fiscale winst van uw onderneming omlaag en bespaart op inkomstenbelasting.

subsidie

MIA

(Milieu-investeringsaftrek)

Bij een elektrische bakfiets komt het volledige investeringsbedrag in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek (Mia) van 45%.

  • De elektrische bakfiets voldoet aan de Milieulijst code F 3119 (Bakfiets met trapondersteuning).
  • Denkt u eraan dat de aanschafprijs minimaal € 4.000,- moet zijn.
  • Let op dat de elektrische fiets binnen drie maanden na aanschaf aangemeld moet worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
  • De elektrische bakfiets moet nieuw zijn.

VAMIL

(Versnelde Afschrijving Milieu-investeringen)
  • Voor IB ondernemers is dat maximaal 49,50% en voor een BV is dat maximaal 25%.
  • Voor de elektrische bakfiets komt het volledige investeringsbedrag in aanmerking voor VAMIL. De VAMIL versnelde aftrek is voor het eerste jaar 75% en het jaar daarop mag nog eens 25% afgeschreven worden.

KIA

(kleinschaligheidsinvesteringsaftrek)
  • Een inkomen heeft tot 69.389,- (die valt in belastingschijf: 37,07%)
  • We gaan uit van het eerste jaar, gezien dan de VAMIL afschrijving 75% bedraagt. Het 2e jaar mag nog de rest (25%) afgeschreven worden.
  • We gaan uit van een elektrische bakfiets met een aanschafprijs van: € 5.499,00 (incl. BTW). De investeringsaftrekken gaan uiteraard over het bedrag ex BTW. Dat is in dit geval: € 4544,63

Vragen? Neem Contact op!

Heeft u vragen over onderhoud of een nieuwe speed pedelec? Wilt u weten wat ons advies is voor uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op via e-mail, whatsapp of telefoon!